søndag den 30. november 2014

En tur til Ønskeøen

Peter Pan flyver ind gennem vinduet i børneværelset hos familien Darling for at finde sin skygge, der er stukket af fra ham. Sådan møder han Wendy, John og lille Michael, og sådan begynder den klassiske fortælling, som har talt til fantasien og fastholdt både børn og voksne gennem de sidste hundrede år...
Peter inviterer de tre børn med sig til Ønskeøen, der ligger for enden af mælkevejen, og her møder Wendy og hendes to brødre De Glemte Drenge, som bor sammen med Peter under jorden.
De oplever en masse spændende ting da de møder andre beboere på Ønskeøen. Den lille fe klokkeblomst, som er noget så jaloux; de tapre indianer, som bliver gode venner med Peter og hans bande, efter at de har reddet høvdingedatteren Tiger Lilly; sørøverne fra Jolly Roger, som tager børnene til fange; og deres berygtede leder, Kaptajn Klo, som hader Peter Pan. Dog ikke så meget som han hader den tikkende krokodille...

"Peter Pan og Wendy", skrevet af J.M. Barrie, illustreret af Robert Ingpen, udgivet 2004 i anledning af 100 års jubilæum.

Denne fantastiske uforkortede historie om Peter Pan og Wendy, har jeg læst for min ældste datter. Vi har læst et kapitel hver aften, og hun har været helt opslugt af historien og bogens smukke billeder. Det er og vil altid være en af mine absolut yndlings eventyr, og nu også et af hendes håber jeg. Vi strøg igennem historien, og diskuterede gevaldigt undervejs, om det nu virkelig kunne passe, at Kaptajn Klo hed Jakob!? Min datter har selvfølgelig set Disney udgaven af Peter Pan (ligesom jeg selv), og sammen opdagede vi historien på ny.
Selvom jeg fortsat elsker historien, så var det billederne der fangede min opmærksomhed. Bogen indeholder de flotteste illustrationer, som man virkelig kan bruge tid på at studere. 


De mest stemningfulde og kunstneriske illustrationer jeg hidtil har set i en bog, og jeg nyder at bladre mellem siderne for at kigge på dem. Jeg fik nøje instruktioner fra min datter, om at sige til hver gang der kom et billede, og hun rev bogen til sig for at kigge (og snakke!) om dem. 
Det eneste minus ved denne uforkortede og ucensurerede udagve er, at den måske ikke helt passer til et barn på 6 år. Det er faktisk en rimelig barsk historie, med barske ord. Som en hver god mor, ændrede jeg nogle ord undervejs, men lod ellers historien være det den nu engang er; Eventyrlig!



fredag den 28. november 2014

Bogshopping i Århus

I går tog manden og jeg til Århus; ham med tøj i tankerne, og mig med bøger. (chok!)
Vi fik forvildet os lidt rundt på motorvejen, men endte ved vores destination tidlig formiddag. Århus centrum er et virvar af hyggelige gader, og massevis af butikker. Mit blik fangede en fantastisk bogantikvariat, Vangsgaard. En forholdsvis stor butik, stakket med bøger fra gulv til loft. Overalt tårnede de sig op, og jeg stod dybt betaget. Jeg strøg ind og ud mellem hylder, fra engelske paperbacks til danske hardbacks. Mit blik vandrede strategisk op og ned indtil mine øjne blev trætte og hovedet tungt. Der var alt fra billige bøger, børnebøger, nye bøger og gamle bøger - noget for hver en smag.

 

 

 

Det var fantastisk, men også overvældende, og det var en umulig opgave at nå det hele. Jeg kunne have købt mig fattig på ingen tid i denne butik, men jeg forsøgte at begrænse mig selv, og endte således ud med 3 købte bøger fra Vangsgaard.

 

"Sense and sensibility" af Jane Austen, fra den famøse Barnes & Nobles leatherbound classics, som jeg samler på. De er utruligt smukke i deres design, og jeg kan bruge timer på bare at kigge og røre ved dem.

"Historier fra jazztiden" af F. Scott Fitzgerald. En bog som jeg har læst flere anmeldelser af, og da jeg ikke har læst noget af ham endnu, tænkte jeg at dette var en oplagt mulighed.

"The year of the flood" af Margaret Atwood. Jeg har endnu ikke stiftet bekendtskab med Margaret Atwood, men hendes bøger lyder så spændende, og virker meget vellidt blandt læsere. Desuden er forsiden virkelig flot!:)

Turen gik videre til Bog & Idé, nærmere 3-4 forskellige Bog & Idé butikker. Utroligt at der er så mange af dem, men ikke én Arnold Busck!? Nå, men her fandt jeg også et par bøger, som helt klart skulle med mig hjem. Heriblandt endnu én fra B&N leatherbound classics, som de faktisk havde et ok udvalg af. De stod indbydende på en hylde midt i det hele, og jeg løb straks derhen. De var en anelse dyre, set i forhold til online-priser. Ikke desto mindre gav jeg mig selv lov til at købe 1 med hjem!


"The Brontë sisters three novels" af Charlotte, Emily og Anne Brontë. Den indeholder: "Jane Eyre," "Wuthering Heights" og "Agnes Grey."
Jeg har i forvejen "Jane Eyre" i en anden udgave, men har endnu ikke fået den læst. De sidste to har længe stået på min TBR-liste, og med bogen på hylden er der ingen undskyldning for ikke at komme igang:)

Derudover snublede jeg over en bog af en anden velkendt forfatter. En forfatter jeg heller ikke har læst noget af endnu.
Således blev den sidste bog; "Landline" af Rainbow Rowell. Hvad jeg kan tyde ud fra beskrivelsen bagpå, skulle det være en kærlighedsfortælling om et ægtepar der mister kærligheden til hinanden, og på en eller anden romantisk måde genfinder den igen. Jeg glæder mig til at se hvad den byder på.

Hvis i har læst nogle af disse bøger, er i velkomne til lige at skrive hvad i syntes om dem, og om hvorvidt jeg skal glæde mig eller forberede mig på skuffelse;)


 

onsdag den 26. november 2014

Den Fredløse

"Den Fredløse", skrevet af Carina Evytt, udgivet 2014, 5/5 Stjerner.
Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup.

"Når historien er eviggyldig, bliver sted og tid ligegyldig."

Storbondens datter Anna er en ung pige, som på ingen måde har travlt med at blive voksen og gift. Trods hendes families ønske om et snarligt ægteskab, og en mere passende opførsel, trækker Anna i den modsatte retning. Hun har svært ved at affinde sig med de forventninger samfundet og hendes familie har til hende. Det samme føler tateren Rham, som arbejder på gården hvor Anna bor. Rahm er vant til at flakke vildt og vidt omkring, og kommer kun sommeren over for at arbejde for Annas far. De to får hurtigt en interesse for hinanden, og da Anna en dag finder et enhjørningeføl (Tigan), begynder deres venskab. Et vendskab der senere udvikles til en lidenskabelig kærlighed, og gensidig afhængighed af hinanden. Problemet er bare, at samfundet ikke lægger op til venskab mellem hvide og tatere, for slet ikke at nævne kærlighed!
Rham nægter at underkaste sig autoriteter, og bliver således et objekt for had - både for egnens gendarmerer og den magtsyge politiker Markstrand, men også for bønderne.
Anna nægter at støtte op om fremmedhadet, og kommer i problemer blandt naboer og familie.

En kamp for frihed, retfærdighed og retten til selv at vælge hvem man elsker begynder. Som bekendt har hver kamp sine tab, og denne er ikke en undtagelse.

Jeg har redet på Tigan, kysset med Rham og grædt med Anna!

Jeg elskede at læse historien om Anna og Rham! Efter at have vænnet mig til forfatterens skrivestil, kunne jeg finde mig til rette i historien. Først syntes jeg, at skrivestilen var lidt amatøragtig, men hvor tog jeg fejl. Denne ukomplicerede og letlæselige skrivestil gør blot at man kan lade sig opsluge af den smukke historie! Bogen starter som en barndomsdrøm, med skov, den første forelskelse og uskyldighed, og bevæger sig ind i den voksne bevidste verden. En verden hvor der er forskelle, straf, normer for passende opførsel, regler og fordømmelse. Det der binder Rham og Anna sammen gennem hele bogen, er enhjørningen Tigan. Tigan er et symbol på deres kærlighed og samhørighed, og når jeg tænker tilbage på historien, er der visse ting jeg burde have vidst ville komme.
Siderne fløj forbi mig, og jeg levede i et eventyr fuld af ild, grænseløs kærlighed og uretfærdighed. Et eventyr om tatere, dæmoner, enhjørninge, og nok den værste skabning af alle; det dømmende menneske. Kærligheden mellem Rham og Anna er så stærk, men samtidig sønderknusende, og man føler deres frustration, deres drømme og håb helt ud i fingerspidserne. 
Samtidig med at jeg læste følte jeg enorm vrede og afmagt på de to elskendes vegne, især da historien tog en uventet drejning, og ikke leverede mig en lykkelig slutning. 
Jeg ville ønske bogen aldrig sluttede, og håber at forfatteren leverer en fortsættelse!? 

Tusind tak til forlaget Tellerup for denne fantastiske bog! Og ikke mindst tak til forfatteren Carina Evytt, for at levere en uforglemmelig historie.





mandag den 24. november 2014

Mit Eventyrlige Sted

Knuste vinduer, sprækkede døre og afskallet maling. Nogle ser måske en faldefærdig hytte, eller måske endda et spøgelseshus. Jeg ser det smukke og mest fantastiske sted.
En hytte i skoven ligger øde hen. Glemt af mennesker og fortæret af naturen. Jeg var ude at gå en af mine sædvanlige ture i skoven, jeg gik væk fra stierne med et ønske om at se "den rigtige natur". Den vilde uforstyrrede natur, med mindst mulig risiko for at møde mennesker på min vej. Som jeg gik der i mine egne tanker, og nød solens stråler der varmede min røde næse, fik jeg øje på denne hytte. Omgivet af træer, mos, buske og alt smukt fra naturen. Jeg blev nærmest helt opslugt af den, og bevægede mig nærmere. Okay, måske ligner det lidt et spøgelseshus, for jeg var en lille smule bange. Jeg vidste jo ikke hvad der befandt sig indeni. Heldigvis stod hytten tom, og jeg bevægede mig rundt for at smugkigge ind af vinduer og sprækker.

Det var ganske sørgmodigt at se hytten så ensom og forladt. Mest af alt fordi jeg kunne se hvad det havde været engang - eller hvad det kunne blive til.

Jeg kunne se det mest eventyrlige sted, for både voksne og børn. Et sted med tid til nydelse, fordybelse og selvfølgelig bøger. Eventyrlige ekspeditioner i skoven, og fredfyldte tanker. Jeg forestiller mig hytten opbygget på ny, men nøjagtig den samme. De små mosbegroede trapper der gemmer sig overalt, og bringer én op til et nyt niveau af hytten. Jeg forestiller mig gamle døre, lange gardiner, ild i pejsen og bøger fra gulv til loft. Nørklede og mystiske nipsting, og store smukke malerier og hemmelige gemmesteder. Det jeg i sandhed forestiller mig, er et fristed - for mig selv. Et sted hvor jeg kan være mig uden forstyrrelser, hvor jeg kan dyrke min kærlighed til litteraturen, og fordybe mig i mine elskede bøger.  

Hvor ville det været skønt med et sted helt for sig selv, og tilbringe uforstyrrede og rolige dage dér. 


 

Jeg fik øje på en dør der var åben, og besluttede mig for at gå ind og kigge. Trods dets forfaldne tilstand, sikrede jeg mig lige at undgå uhyggelige overraskelser ved at råbe "hallo!"
Ingen svarede, og det tog jeg som en invitation. Det var med usikre ben jeg bevægede mig rundt på overettagen. Gulvene sank en smule under mine fødder, og der lød puslen alle steder fra. Der var så hyggeligt (i mit hovede), de mest fantastiske muligheder viste sig for mine øjne. En hyggelig læsekrog, hævet et stykke over resten af stuen. Store flotte vinduer og udgang til en lille altan. Der var støvet, spindelvæv overalt og en koncentreret lugt af "gammelhed". Men det var perfekt, lidt farligt og eventyrs-indbydende. 
 

Jeg overvejede, og jeg gentager; overvejede, at stjæle en lille bog med hjem. Som et minde, tror jeg, eller for bare at redde noget derfra. Men jeg gjorde det ikke, det føltes som om det ville forstyrre stedet og fjerne noget af den magi jeg synes der hviler over det. Jeg efterlod hytten uforstyrret, og uden at ændre eller stjæle noget. 

Efterladte genstande flyder overalt, slidte bøger, en rusten nøgle, møbler og porcelænsfigurer. For mange vil det ligne et mareridt, for mig er det drømmen. Hvad med Jer derude, har I et eventyrligt sted i drømmer om? 

onsdag den 19. november 2014

The Girl You Left Behind

"The Girl You Left Behind", skrevet af Jojo Moyes, udgivet 2012, 5/5 Stjerner.

ADVARSEL: SPOILERER KAN OG VIL HØJEST SANDSYNLIGT FOREKOMME I DETTE INDLÆG!!!

Jojo Moyes tager os endnu engang med på en fantastisk rejse. En rejse fuld af kærlighed, bedrag, krig og overlevelse. Bogens første del foregår i St Péronne, Frankrig i 1916. Her møder vi Sophie, som er gift med kunstmaleren Edouard Lefevre, og hendes søster Héléne, som bestyrer byens bar, Le Coq Rouge. Sophie og Héléne er adskilt fra deres mænd, og venter anspændt på deres hjemkomst. Første verdenskrig hærger, ikke kun i landet, men også i deres lille by, som er blevet besat af tyskerne. Indbyggerne bliver frataget alle bekvemmeligheder og værdigenstande. Maden er mere end sparsom, sygdom hærger og alle frygter for deres liv, hvor ulideligt livet end måtte være,
Sophie prøver ihærdigt at hjælpe byens folk, smugler mad rundt til de svageste, og indgyder håb i alle hun møder. Dog er alle ikke lige så optimistiske som hende, og snart går det op for Sophie at håbet, omend det er det sidste hun har at klamre sig til, er ved at svinde ud.
En tysk deling og dennes anfører Herr Kommandant beslutter sig for at indtage Le Coq Rouge, som spise sted for de tyske soldater. Sophie må magtesløst acceptere denne besættelse, og forberede tyskernes måltider. Herr Kommandant får en interesse for Sophie, men også den Sophie han ser i maleriet på væggen. Et maleri af Sophie malet af hendes mand Edouard inden han drog i krig. Sophie er nervøs for hans opmærksomhed, både den han tillægger hende, men endnu mere den han lader hvile over maleriet. Som tiden går svækkedes Sophies tro på Edouards hjemkomst, og da hun modtager nyheden om at han er havnet i en tysk arbejdslejr, ved hun at tiden er knap. Sophie sætter alt ind for at redde sin mand, hendes familie, hende selv og endda det sidste hun har tilbage af Edouard - maleriet. Hun prøver at overtale Herr Kommandant til at frigive Edouard, og tilbyder ham hendes portræt som betaling. Herr Kommandant har desværre en anden pris i tankerne, en pris som ender med at koste Sophie alt.


"Once it is done, it cannot be undone"     


Samtidig med at vi følger Sophie, følger vi også Liv. En kvinde i 30'erne i London. Hun bor i et stort, dyrt og tomt hus. Tomt, da hendes mand David døde fra hende. Liv går i sin egen verden, og undgår for alt i verden at leve, tænke og føle. Tynget af sorg over tabet af sin elskede David isolerer hun sig, og den længste samtale hun fører, er med maleriet på væggen. Et portræt af en kvinde, givet til hende af David kort før hans død. En dag møder hun Mo - en goth-udseende pige, som kommer ind på livet af hende. Skæbnen tildeler hende en mulighed for en ny kærlighed, da hendes veje krydses af Paul. Tingene begynder at lysne lidt for Liv, som for første gang i flere år har mennesker tæt på hende. Deres forelskelse er kortvarig idet Paul oplyser Liv om maleriets grufulde historie, og at der er mennesker der kræver at maleriet hjemvender til dets rette ejere. Liv begynder at jagte sandheden om maleriet.

Jeg har oprigtigt nydt at fordybe mig i denne tragiske kærlighedsroman. Historien om Sophie er ganske enkelt fantastisk forfærdelig, og man kan umuligt give slip. Jeg bliver trukket ind i deres desperation, deres modløshed og frygt. En altædende følelse af tab synger ud fra bogens smukke ord, og efterlader mig i et trist sind. Det var helt vildt spændende at følge de to forskellige, og så alligevel fuldstændigt ens, historier om de to kvinder Liv og Sophie. Begge kvinder oplevede tab, ensomhed, desperation og andre forfærdelige ting. Dette binder dem på en måde sammen, dét og så maleriet. En fortælling om desperation når den er på sit mørkeste, og en dræbende ensomhed, helt fra 1. verdenskrig, og til den moderne verden vi har idag. Jeg prøver virkelig at tøjle min begejstring, så jeg ikke spolere hele historien for Jer der læser med... umiddelbart går det ikke så godt! Men læs den, læs den hvis i elsker kærlighed der aldrig dør, elsker historie og Jojo Moyes!

tirsdag den 18. november 2014

Det er som om...

...at de danske bogbutikker i højere grad får øjnene op for en anden kundegruppe -et andet marked. Nemlig markedet for engelske bøger. Før i tiden var det meget begrænset hvad der befandt sig på disse hylder, enkelte inspirationløse paperbacks uden særlig tiltrækningskraft. Efter en tur rundt i Aalborg by, på jagt efter læsestof, gik det op for mig, at antallet af hylder med engelske bøger stiger.
 

Velkendte forfattere dukker op på hylderne, og lokker bogelskerne til. Jeg synes det er fantastisk at se interessen for engelsk litteratur påvirke boghandlernes indkøb. Jeg havde en kort samtale med en ansat i Arnold Busck, som fortalte at de i høj grad har opfanget læsernes interesse for de engelske bøger - og at vi i fremtiden kan forvente at se mere. En fryd for mine øre, da der bare er nogle bøger der fungere bedst for mig på deres originalsprog (og så er de jo også lidt mere til at overkomme i pris). Jeg håber at udvalget bliver endnu større, og endnu mere varieret. Da jeg var en tur i Bog&ide, blev jeg helt overrasket over at se Penguin-books på hylden. En behagelig overraskelse for Penguin-elskere som jeg.


Klassisiske børnebøger, som ofte er set på diverse bogblogs optager pladsen, og indbyder til fordybelse i et velkendt eventyr. For det meste er det paperbacks der kommer hjem til de små danske butikker, men indimellem dukker der en flot hardback op. De små og lidt mere skrøbelige paperbacks vinder i pris, men tit og ofte koster hardbacks "kun" en 50'er mere - og disse har som oftest et noget pænere cover. Måske en dag, bliver der også sat lidt mere fokus på bogskønhed blandt bogbutikker - det ville være vidunderligt at se de smukke og eftertragtede Barnes&Nobles, Penguin clothbound classics og så mange andre.

  

Jeg efterlod mit hjerte, og løb efter min fornuft - ud af Arnold Busck! På hylden stod to bøger jeg har haft på min TBR-liste i lang lang tid. "Miss Peregrine's home for peculiar children" og "Hollow city".
Jeg havde slet ikke forventet at se disse i en dansk bogbutik, og de sælsomme billeder lokkede noget så grufuldt.

fredag den 14. november 2014

Bogpakkedag! a.k.a lykkedag!


Der er intet skønnere, end at komme hjem til pakker der blokerer hoveddøren. De står der og venter, skriger på at blive åbnet... eller også er det mig selv der skriger af ren ivrighed. Selvom jeg ved hvad pakkerne indeholder, føles det som en uventet gave. Det er en skøn følelse, en følelse af eventyr og varme historier der venter forude!


Ud over disse to lækre litterærer eventyr, modtog jeg også et anmelder eksemplar af "Den fredløse" - venligst tilsendt fra forlaget Tellerup.
Jeg glæder mig til at læse denne store flotte bog - historien lyder i hvert fald rigtig lovende!

Jeg venter fortsat på en levering fra saxo.dk - en levering der har været LÆNGE undervejs nu. Det er 3 bøger af L.M Montgomery, som jeg skal bruge i et fremtidigt indlæg her på bloggen. Som før nævnt vil jeg udarbejde lidt "større" indlæg, omkring de værker, og deres forfattere, som har en særlig plads i mit læser-hjerte.

Jeg har netop færdiglæst Neil Gaimans "Amerikanske Guder". Der kommer højest sandsynlig en anmeldelse af den, jeg skal bare lige have lidt tid til at "fordøje" den. "Amerikanske Guder", var ikke hvad jeg troede den ville være, men om dette er godt eller dårligt ved jeg ikke endnu.

Håber i allesammen har en fantastisk fredag!


søndag den 9. november 2014

Spillet om sirenen

"Spillet om sirenen", skrevet af Pernille Vørs, udgivet 2014, 3/5 Stjerner.

I bogen møder vi Catharina (24 år), en temperamentsfuld og lidenskabelig rødtop, og et rodehoved af bedste slags. Hun er smuk, indtagende og svær at blive klog på. Hun er 24 år gammel, og bor sammen med sin bedste veninde Rebekka, og har en kæreste, Morten. En kæreste, som hun har det godt med, lige indtil...
Catharina har netop fået et nyt job på en high-end restaurant. Her møder hun den ældre, og mystiske fremmede, Ian Dominic. Han er mangemillionær, og eftertragtet af alle kvinde. En underlig tiltrækningskraft opstår mellem dem, især for Catharina, som ikke har meget tilovers for Ian's personlighed. For Catharina starter det hele med, at hun bliver Ian's selskabsdame. Hun bliver tilbudt en pæn sum penge, for at fungere som en slags date 24/7. Ian ringer, og Catharina kommer. Først er hun meget afvisende overfor aftalen, men hun har brug for pengene. Senere udvikler det sig til en hæsblæsende lidenskab - hun bliver med andre ord, Ian's elskerinde.
Deres forhold ryger ind i et eksperimenterende sex-spil, et spil som er så forførende, at det hurtigt kommer til at fylde hele deres liv. Som tiden går, og i takt med at de kommer tættere og tættere på hinanden, udvikles deres kærlighed. En ægte kærlighed til hinanden, trods deres modsætninger.
Men kan ægte kærlighed overvinde de ting man ikke har fået fortalt?

Bogen indeholder nogle rigtig gode karakterer, som holder hele vejen igennem. Catharina er så fyrig, ærlig og varm en person, at man ikke kan andet end at holde af hende. Jeg forstår virkelig godt hendes umiddelbare indstilling til Ian, hvem ville ikke have følt sig en smule "billig til salg".
Ian var modbydelig synes jeg, virkelig arrogant, følelseskold (troede jeg indtil jeg kom længere ind i bogen) og magtliderlig! Men men men... hans karakter er gennemført, og en god følelses-tricker for læseren. Kombinationen mellem disse to personligheder giver et spændende præg på historien, modsætninger mødes, og modsætninger tiltrækkes.

"Jeg har allerede navngivet sygdommen, som jeg er ramt af. ID-syndromet. Ian Dominic Syndromet". 

Jeg frygtede lidt de uundgåelige sex-scener der følger med denne genre. Jeg frygtede at de ville virke uvirkelige og overdrevne - lidt for fantasifulde. Til min overraskelse var de det stik modsatte. De var realistiske og velskrevet. Derudover følte jeg heller ikke at sex-scenerne dominerede hele bogen og dens handling, hvilket jeg synes er et rigtig godt træk fra forfatterens side. Sommetider mangler disse erotiske bøger handling, om ikke andet, så i hvert fald en handling der holder. "Spillet om sirenen" formår heldigvis at bygge en handling op, og have den med hele vejen igennem.

Det jeg fandt mest irriterende ved historien, var Ian og Catharinas utallige skænderier, som virkede meget ensformige, og de varede bare for evigt! For mig mangler der her en smule variation, det havde muligvis været bedre, hvis plottet indeholdt et par "forhindringer/hemmeligheder" undervejs. Jeg følte til tider, at jeg bare læste det samme om og om igen, hvilket jeg synes er synd for en ellers velskrevet erotisk roman.

   

fredag den 7. november 2014

TBR - tag

Jeg blev tagget af Birgitte til denne sjove lille leg. En leg som Irene har sat igang mellem os danske bogbloggere.Tak til Birgitte for tagget, here we go!:)

1. Hvordan holder du styr på din TBR-liste?
Jeg er, som så mange andre, afhængig af listeskrivning. Hver gang jeg hører eller ser en bog der er interessant, skal den straks kradses ned på papir - i håb om at jeg en dag når dertil. Der er ikke særlig meget orden i mine lister, eller for den sags skyld styr på hvor de er. Jeg griber hvad end jeg har, og det har resulteret i lister i både bøger, på papirlapper, regninger osv. Måske jeg snart skulle lave lidt system i det!?

2. Er dine TBR bøger mest e-bøger eller print?
Jeg ejer ingen e-bøger, og kommer nok heller aldrig til det. For mig, er det bare ikke bøger! Bøger for mig, mister deres charme når de bliver kopieret over på en skærm, og det er bare ikke lige så hyggeligt. Jeg elsker min bøger, at jeg kan se dem, se deres skønhed pryde mine hylder. Det bedste er, at lade fingrene glide hen over deres rygge, og med omhu vælge den næste historie, det næste eventyr. Grunden til at jeg kun har printet bøger, er nok til dels også fordi jeg sætter stor pris på bogskønhed, at deres cover er nøje designet med tanke på historien i den.

3. Hvordan beslutter du hvilken bog du vil læse?
Tit og ofte bestemmer mit humør mit valg af læsestof. Andre gange bruger jeg mit TBR-jar, hvor jeg lader tilfældigheden/skæbnen overtage.

4. Den bog der har været længst tid på din TBR?
Hmm.. Der er vist nogle stykker der konkurrerer om den plads...

5. En nyligt tilføjet bog til TBR-listen?
"Huset Longbourn" - som er en historie baseret på "Stolthed og fordom", set fra tjenestefolkenes syn. Samtidig kom "Mansfield Park" på listen.

6. En bog fra TBR-listen, der kun er der, på grund af coveret?
Det må helt klart være "Pride and prejudice" fra Barnes & Nobles leatherbound classics.
Den har det smukkeste cover, og er ganske enkelt enestående bedårende!

7. En bog fra din TBR-liste du ikke har tænkt dig at læse?
Camilla Läckberg's "Stenhuggeren". Jeg tror simpelthen min begejstring for krimier er udryddet permanent.

8. En endnu ikke udgivet bog som jeg glæder mig meget til at læse?
Der er faktisk 3 styks: "Dræb ikke en sangfugl", "Biernes hemmelige liv" og "Historien om A.J Fikry's liv".

9. En bog som alle andre har læst, som du stadig har til gode?
"Eleanor & Park" - er jeg bare den sidste på jorden som mangler at læse den bog??

10. En bog alle anbefaler dig?
Jeg får faktisk ikke anbefalet nogle bøger. Jeg lader mig inspirerer af andres bogkøb, læsning og anmeldelser, men en decideret anbefaling kan jeg ikke erindre jeg har fået.

11. En bog på min TBR-liste som jeg har glædet mig meget til?
"Amerikanske Guder" af Neil Gaiman. Jeg er lige begyndt på den, og jeg glæder mig til at se hvor den tager mig hen.

12. Antallet af bøger på min TBR-liste?
Av! skal man være helt ærlig?? Jeg har 188 bøger på listen, og den udvikler sig hele tiden. Blev helt modløs af at tælle sammen - det virker håbløst med så mange bøger og så lidt tid.


Jeg tagger Line og alle andre der vil lege med:)

tirsdag den 4. november 2014

Den kærlighed som sætter fri

"Den kærlighed som sætter fri", skrevet af Francine Rivers, 4/5 Stjerner.

"Den kærlighed som sætter fri", er en historie med udspring i 1850 - tiden hvor guldfeberen hærger. I disse tider solgte mænd deres kroppe til guldet, ligeså gjorde kvinderne.
I bogen møder vi pigen Angel. Hun blev solgt til prostitution som barn, og efter flere år med udnyttelse og forrædderi, holder hun sig selv i live ved at hade. Hendes had til de mænd der kommer til hendes værelse, de mænd der forsvinder ud af døren igen, og efterlader hende død indeni. Lige så stort er hadet til hende selv og til den mand andre tiltaler som Gud.
En dag ændres alt dette, hun møder Michael Hoseas.
Michael søger Gud's hjerte i alting, og Gud's hjerte har tilsyneladende slået et ekstra slag for Angel. Han vælger at adlyde sin himmelske far, trods hans umiddelbare modvilje. Hvorfor skulle Gud udvælge en skøge til hans hustru - trods hendes blændende skønhed??
Michael nærmer sig Angel, som sætter Michael på sit livs hårdeste opgave. Hvordan skal han formilde hendes hjerte, et hjerte så hårdt og koldt som sten. Et sind, som kun rummer bitre forventninger og endnu bitre erfaringer.
Angel gør modstand mod Michael, hun ønsker at være fri, men istedet er hun blevet gift. En langsom og uventet opblødning af hendes hjerte, sætter frygt og forvirring i Angel. Erkendelser begynder at simre, og den bitre følelse af urenhed sniger sig ind. Angel løber væk flere gang, men Michael henter hende hjem, bortset fra den sidste gang. Angel vrider sig i den uvante kærlighed, både den fra Michael, men også fra de mennesker han bringer ind i hendes liv. Hun ved, at Michael forsøger at helbrede hendes hjerte, hendes sind og hendes tro, men fortiden klæber sig fast som skidt på en skøge.

Trods det at Angel unægteligt elsker Michael, kan hun ikke benægte det faktum at helbredelsen ikke kommer gennem ham. Angels helbredelse vil komme fra den ene som elsker hende højere end selv Michael Hoseas - den ene, som aldrig vil give slip på hende.


Nu har denne bog stået i min bogreol og skulet til mig i flere måneder. Jeg har haft svært ved at tage den ned og begynde, da jeg ikke helt følte at den tiltrak mig helt så meget. Hold op hvor tog jeg fejl! Og hvor er jeg glad for at den blevet taget ned fra sin plads og åbnet. Dette er en ganske forfærdelig vidunderlig kærlighedshistorie, som gav mig kuldegysninger i én lang køre. Historien bevæger sin læser, og lader denne bølge op og ned i takt med Angel's følelser - og tro mig, hun kommer igennem en del! På et tidspunkt blev jeg nødt til at lukke bogen, for at kigge på coveret. Jeg synes den var en anelse hed nogle gange, og måtte lige tjekke om det var en erotisk roman. Men nej, selvfølgelig er den ikke det. Den her bog er ren og skær kærlighed, kærlighed for alle kvinders sjæle. Uanset hvor man er, hvad man har gjort, eller hvad der er blevet gjort mod én - så må vi ikke glemme kærligheden. Vi må lukke den ind når den banker på, og stole på, at den vi står overfor er af samme hjerte som os selv. Vi som mennesker har "magten" til at vejlede andre, styrke andre og give det bedste af os videre. LUK KÆRLIGHEDEN IND ALLE I KVINDER SOM VED I HAR EN 30*30 METER MUR OPPE!!!:D

Bogen starter desuden hvert et kapitel med et citat, heriblandt citater af/fra: Keats, Byron, William Walsh, vielsesritualet, Mattæusevangeliet osv.
Mange af dem er smadder gode og smukke, og de kan sætte en tanke eller to igang...


"Jeg kan bære min egen fortvivlelse, men ikke en andens håb."


"Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende." 

"Døm ikke, for at I ikke selv skal dømmes. For den dom I dømmer med, skal I selv dømmes med, og det mål, I måler med, skal I selv få tilmålt med."